Förebygg hundmöten med valpen

hundmöten med valpen

 

Bra utrustning för valp när de kommer till kontakt, följsamhet, inkallning och hundmöten.

1. Y-Selen och brett halsband

Om hunden tenderar till att dra lite eller riskerar göra utfall (de kan hända alla) så vill vi inte ha en utrustning på valpen som gör de mer obekvämt i den situationen, ett smalt halsband tenderar till att ge hunden andnöd. Det är viktigt att selen inte begränsar hundens rörelsefrihet, y-sele brukar sitta säkert.

2. Promenad koppel

5m ger valpen ordentligt med rörelsefrihet och vi kan fånga upp dom spontana beteenden hunden bjuder på, t.e.x som att komma in till dig eller att inte dra i koppel. Vid behov kan man bara korta in kopplet där de inte lämpar sig att ha din hund 5m ut från dig. I ett hundmöte hade jag tänkt avstånd och släppa efter på kopplet så hunden passerar avslappnat av sig själv. Försök att anordna så du kan passera andra hundar på detta sättet (managament).

Ju kortare koppel du har ju mer tränad bör din hund vara skulle jag säga, annars blir de för lätt att vi blir som ett kluster på hunden och de drar från båda hål. Detta gör att hunden inte lär sig de vi vill, se upp för att hunden känner för att dra sig ur selen/halsbandet det är detta som kallas koppelfrustration och kan leda till problem.

Klicka här för att kolla på 5m

3. Inkallning och skogspromenad

Du kanske har hört att för att få en bra avståndslydnad behöver du en bra närlydnad, ju bättre hunden blir på att jobba nära ju mer bör du öka störningarna och avståndet. Använd 10m lina när du går i störningsfri miljö till en början t.e.x skogen och börja träna på längre avstånd till din hund där.

Klicka här för att kolla på 10m

Klicka här för att kolla video på hur jag börjar hundmötesträna valp.

https://youtu.be/8gR3UAOL7sQhttps://youtu.be/8gR3UAOL7sQ

Lämna en kommentar