Hur tränar man inkallning med långlina?

 

Hur tränar man inkallning med långlina?

Inkallning med spårlina är en viktig träningsövning som hjälper till att öka valpens förtroende och självkontroll, samt säkerställer att hunden kommer att komma tillbaka till dig på kommando, även när den är ute på en promenad eller utforskar nya platser.

Här är några steg som kan hjälpa dig att träna inkallning med spårlina:

  1. Skaffa en spårlina: En spårlina är en lång lina som vanligtvis är mellan 5-15 meter lång och är gjord av ett tåligt material som inte skär in i händerna. Detta ger valpen möjlighet att utforska och röra sig fritt samtidigt som du fortfarande kan ha kontroll över den.

  2. Träna valpen att ha på sig en sele: Selen ska sitta bekvämt och inte vara för tight. Det är också viktigt att valpen känner sig bekväm med att ha på sig selen innan du börjar träna inkallning med spårlina.

  3. Uppmuntra valpen att komma till dig: Börja med att uppmuntra valpen att komma till dig med hjälp av godis eller en leksak. När valpen kommer till dig, belöna den med beröm och godis.

  4. Fäst spårlinan på selen: Fäst spårlinan på valpens sele och håll i linan medan valpen utforskar. Låt valpen röra sig fritt medan du håller linan löst och gradvis öka avståndet mellan dig och valpen.

  5. Använd inkallningskommandot: När valpen är några meter bort, använd inkallningskommandot, till exempel "kom hit" eller "här". Dra inte i linan, utan använd kommandot på ett tydligt och bestämt sätt för att locka valpen till dig.

  6. Belöna valpen: När valpen kommer till dig, belöna den med beröm och godis. Upprepa övningen flera gånger för att hjälpa valpen att förstå vad som förväntas av den.

  7. Gradvis öka avståndet: Öka gradvis avståndet mellan dig och valpen när du tränar inkallning med spårlina. Belöna valpen varje gång den kommer tillbaka till dig på kommando.

Det är viktigt att notera att inkallning med spårlina bör tränas gradvis och på ett positivt sätt. Var tålmodig och konsekvent i din träning och se till att valpen alltid känner sig trygg och bekväm när du tränar. Ju mer du tränar inkallning med spårlina, desto mer självförtroende och självkontroll kommer din valp att utveckla.

Här kan du köpa bra långlinor som är starka och mjuka

Lämna en kommentar