Långlina till hund

Att använda en långlina på hunden kan vara en bra idé av flera skäl:

  1. Träning: En långlina ger hunden större rörelsefrihet än en kort koppel, vilket kan vara särskilt användbart vid träning. Till exempel kan du använda en långlina när du tränar inkallning eller andra moment där du vill ge hunden mer utrymme att röra sig, men samtidigt ha kontroll över hunden.

  2. Säkerhet: Om du befinner dig på ett ställe där hunden inte kan gå lös, till exempel i en stad eller på en trafikerad väg, kan en långlina ge extra säkerhet genom att hålla hunden nära dig och hindra den från att springa iväg eller hamna i fara.

  3. Förebygga rymning: Om hunden är benägen att rymma kan en långlina vara ett bra hjälpmedel för att hindra den från att försvinna. Genom att hålla hunden nära dig på en långlina kan du också lära den att vara uppmärksam på dig och följa dig istället för att springa iväg.

Det är dock viktigt att använda långlinan på ett ansvarsfullt sätt och att se till att hunden inte trasslar in sig eller utsätter sig för fara. Det är också viktigt att träna hunden på att gå fint i koppel och att ha en bra kommunikation med den så att du kan använda långlinan på ett effektivt sätt.

Köp bästa långlinan här

 

långlina i tyg

 se video på inkallningsträning här

https://www.youtube.com/watch?v=r1wNkM1GXOw&t=1s&ab_channel=SofiaKlemming

 

Lämna en kommentar