Släpp oron och träna din hund att komma på inkallning

Släpp oron och träna din hund att komma på inkallning

Att träna inkallning med en valp är en viktig del av hundens uppfostran och kan hjälpa till att bygga en stark relation mellan dig och din hund. Här är några steg att följa när du tränar inkallning med din valp:

 1. Börja med att träna inkallning inomhus eller i en inhägnad trädgård eller en avgränsad yta där det är säkert för valpen att leka och springa fritt.

 2. Lär valpen sitt namn genom att använda det i olika sammanhang och belöna den när den reagerar på sitt namn.

 3. Använd en positiv förstärkningsteknik, som t.ex. godis eller leksaker, när valpen kommer på inkallning. Belöna alltid valpen när den kommer på inkallning, oavsett hur lång tid det tar.

 4. Träna inkallning med korta avstånd först och öka avståndet gradvis. Börja med att kalla på valpen när den bara är några meter bort, och när valpen kommer, belöna den med en godbit eller en leksak.

 5. Lär valpen att förbli stilla när du går ifrån den, t.ex. genom att säga "stanna" och belöna valpen när den stannar. Detta kan hjälpa till att bygga upp valpens självkontroll och förhindra att den rusar iväg när du kallar på den.

 6. Öva inkallning i olika miljöer, med olika distraktioner. På så sätt kan valpen lära sig att komma när den kallas oavsett vad som händer runt omkring den.

 7. Var tålmodig och positiv under träningen. Det kan ta ett tag för valpen att förstå vad som förväntas av den, så se till att inte bli arg eller frustrerad.

Kom ihåg att inkallningsträning ska vara positiv och rolig för både dig och din valp. Belöna valpen för bra beteende och undvik att straffa den för dåligt beteende. Genom att vara konsekvent och tålmodig kommer du att hjälpa din valp att utveckla en stark inkallningsförmåga.

Det finns många anledningar till varför en hund inte kommer på inkallning. Här är några möjliga orsaker:

 1. Otillräcklig träning: Om hunden inte har tränats tillräckligt på inkallning, eller om träningen har varit oregelbunden, kan hunden ha svårt att förstå vad som förväntas av den.

 2. För många distraktioner: Om hunden är omgiven av för många distraktioner, såsom andra hundar, människor eller dofter, kan det vara svårt för den att fokusera på inkallningen.

 3. Brist på motivation: Om hunden inte ser någon anledning att komma tillbaka till dig, till exempel om den inte får någon belöning eller om den inte tycker att det är roligt att vara med dig, kan den ha mindre motivation att lyda din inkallning.

 4. Rädsla: Om hunden är rädd för något i sin omgivning kan den undvika att komma tillbaka till dig, eftersom det kan uppfattas som farligt eller hotfullt.

 5. Smärta eller sjukdom: Om hunden har ont eller är sjuk kan det påverka dess förmåga att utföra inkallning.

Det är viktigt att identifiera orsaken till varför hunden inte kommer på inkallning för att kunna vidta åtgärder för att träna och förbättra hundens förmåga att lyda inkallning. Det är också viktigt att använda positiv förstärkning och belöningar för att öka hundens motivation och förståelse för inkallning.

Använd 10m lina tills hunden tränats på att komma på inkallning kring all möjlig trigger. Köp här

Se video här om inkallningsträning

 

https://youtu.be/r1wNkM1GXOw

 

Lämna en kommentar