Valp som äter allt ute

 

Det är vanligt att valpar blir överväldigade av alla intryck när de utforskar sin omgivning. Om de känner sig osäkra kan de söka trygghet i att nosa eller ta saker i munnen. Valpar utforskar världen genom att smaka och tugga på saker, och kan hitta spännande föremål som de tar med sig. Tyvärr kan det vara svårt att hindra en valp från att ta saker i munnen, eftersom de är så nyfikna och vill upptäcka allt runt omkring dem. Ibland tar de även saker i munnen som inte är tillåtna eller som kan vara farliga för dem. Det kan finnas flera orsaker till att en valp äter allt ute, som tuggbehov, hunger eller näringsbrist. Det är viktigt att hålla ett vakande öga på valpen och försöka styra den till att äta rätt saker. Med tålamod och träning kan man hjälpa valpen att lära sig vad som är lämpligt att äta och vad som inte är det.

  1. Undvik att provocera valpen genom att ta ifrån den föremål den har i munnen, eftersom detta kan utlösa aggressivt resursförsvar.
  2. Var uppmärksam på din omgivning och undvik att använda långlina på överfyllda platser eller att släppa hunden i buskar där du inte kan se vad den hittar.
  3. Träna din hund att släppa föremål genom att lära den en stark "loss"-signal och belöna med god mat. Men eftersom det är svårt att avleda hundens naturliga beteende att leta efter saker, kan det vara bra att ge hunden mer uppgifter så att den är upptagen med andra aktiviteter.

Om du vill ha mer rådgivning online, kontakta mig på kontakt@klemminghundar.se.

Lämna en kommentar